هدف کوچ های تحصیلی این است که محصلان خویش را در رسیدن به اهداف عالی تحصیلی یاری دهند. این هدف تحصیلی یعنی ارتقـای سطح علمی و بـالا بردن امکان قبولی در امتحانات و یا قبول شدن در درسها و یا به طور کلی بالا بردن کیفیت نمرات و بار عملی فرد.
پیگیری نکردن کارها، یکی از مهم ترین عواملی است که موجب شکست افراد میشود. یکی از مهم ترین رسـالت های کوچ تحصیلی این است که سعی کنند تا افراد را وادار کنند که با پیگیری، تمام علم خویش را به صورت عملیاتی کنند تا در امتحانات ورودی دانشگاهی و یا دبیرستانی قبول شوند .
وجود یک کوچ تحصیلی که به دانش آموزان و محصلان کمک میکند، با یک معلم يا استاد بسیار متفاوت است. چرا که معلم ارتباطی یک طرفه با شاگرد بـرقرار میکند در صورتی که این ارتباط برای مـربیان دو طرفه است. وقتی که معلم یـااستـاد به مدرسه و یا محل تحصیل میآید، در کلاس درس، به محصـلان درسهایی میدهد و سپس بـدون این که کوچکترین مسئولیتی قبول کند، کلاس درس را تـرک میکند. دانش آموزان هم موظف هستند که کار را ادامه دهند و خودشان درسها را بخوانند و آن چه که از این درس ها آموختهاند بکار ببرند. کوچ حتی با مشـاور مدرسه هم فرق میکند. همان طور که اشاره شد ارتباط بین کـوچ و محصل یک ارتباطی دو طـرفه است. کـوچ های تحصیلی دقیقاً می دانند که بـاید از شاگـردان خودشان چه بخواهند و دقیقاً میدانند که باید چه جنبه هایی از تجـربیات تحصیلی خودشان را با شاگردانشان در میان بگذارند .
آنها همیشه این موضوع را مورد نظر دارند که باید این رابطه تحصیلی و دوجانبه ای که بین آنها با شاگردانشان برقرار شده است؛ رابطهای تعاملی باشد. بنابراین وقتی که یک کـوچ از شاگرد خودش میخواهد که تفکر کند و نقـاط قوت و ضعف تحصیلی اش را پیدا کند، شاگرد وظیفه دارد تـا این کار را با دقت و با بهره گیری از قدرت خـرد خودش انجام دهد. کوچ و شاگرد باید قبل از این که رابطه ای استادشاگردی با هم داشته باشند؛ باید با هم دوست باشند و برای این کار باید برنامه ریزی مناسبی انجام دهند .
یک کوچ تحصیلی خوب باید یک روان شناس خوب هم باشد تا بتواند در هنگامیکه با شاگرد خودش ارتبـاط بـرقرار می کند سعی کند تا کاری کند که این ارتباط عمیق تر شود. هنگامی که کوچ تحصیلی با شاگرد و دانش آموز ارتباطی برقرار میکند، قدم اول این است که کوچ برای شـاگرد، موقعیت و وضعیت تحصیلی که دارد را مشخص میکند. او در این رابطه به شاگردش دروغ نمیگوید و سعی نمیکند تا موقعیت تحصیلی او را بیشتـر و بهتر از آن چه که بوده و یا کمتر از آن چه که بوده مشخص کند. قـدم بعدی این است که کوچ از شاگرد میخواهد که مشخص کند که دقیقاً قرار است که چه هدفی داشته باشد. ممکن است هدف دانش آمـوز و شاگرد بیشتـر این باشد که تمرکز خودش را بر روی موفقیت در یک آزمون ورودی خاصی متمرکز کند و یا ممکن است این دانش آموز بخواهد صرفـاً در یک درس مثلاً درس ریاضی پیشرفت کند و غیره.